Elektrische auto opladen

Alles over hybride rijden

Kom alles te weten over hybride rijden

Wat is hybride rijden?

Het verschil tussen elektrisch en hybride rijden zit enerzijds in de actieradius van de auto op elektriciteit en anderzijds in de aandrijving. Is een auto 100% elektrisch, en is er geen andere brandstof nodig om vooruit te komen, dan spreken we over een elektrische auto. Heeft de auto een combinatie van een elektrische aandrijving en een gewone brandstofmotor? Dan noemen we dit ‘hybride’. Een hybride auto komt over het algemeen voor in drie verschillende vormen: een mild hybrid, een hybrid en een plug-in hybrid. Verder op deze pagina worden alle drie de vormen van hybride duidelijker toegelicht!

Wilt u graag meer informatie? Onze verkoopadviseurs staan voor u klaar in 1 van de vestigingen. U vindt alle informatie, inclusief telefoonnummer en e-mailadres, van een vestiging op de desbetreffende vestiging pagina. U kunt ook contact met ons opnemen via de WhatsApp.

Voordelen hybride rijden

  • MilieuvriendelijkMilieuvriendelijk
  • BrandstofbesparingBrandstofbesparing
  • Stil rijdenStil rijden
  • Fiscale voordelenFiscale voordelen
  • Minder onderhoudMinder onderhoud

Alle vormen van hybride autorijden.

Plug-in hybride (PHEV)

Volledig elektrisch én benzine

Zoals de naam al aangeeft, laadt u een plug-in hybride auto via een stekker op aan een openbare laadpaal of thuislaadpaal. Een plug-in Hybrid Electric Vehicle (PHEV) heeft een grote accu, waardoor hij een langer stuk volledig elektrisch kan rijden. Rijdt u veel korte afstanden, dan scheelt dat dus een hoop benzine.

Mild hybride (MHEV)

Een nieuwe manier om zuiniger te rijden

Een mild hybride voertuig kan niet volledig elektrisch rijden en is daarom niet uitgerust met een stekker. Deze auto’s zijn voorzien van een traditionele verbrandingsmotor, samen met een kleine toegevoegde accu. De accu slaat energie op tijdens het remmen, die vervolgens wordt gebruikt om de brandstofmotor te ondersteunen bij het starten en accelereren. Dit systeem resulteert in een vermindering van het brandstofverbruik van vijf tot tien procent

Full hybride (HEV)

Elektrisch autorijden zonder stekker

Zoals een mild hybride voertuig, vereist ook een full hybride auto geen stekker. Deze auto genereert energie tijdens het remmen of afdalen van een heuvel. In tegenstelling tot een mild hybride voertuig, is de opbrengst van deze energie aanzienlijk hoger. De opgeslagen energie wordt in de accu bewaard, waardoor de auto enkele kilometers volledig elektrisch kan rijden.

Alles over hybride rijden van onze merken

Volkswagen Golf
Volkswagen hybride rijden

Staat u te popelen om de wegen te verkennen met een hybride auto? Met een hybride voertuig combineert u elektrisch rijden met benzine. Deze auto’s zijn niet alleen zuinig en milieuvriendelijk, maar bieden ook een verrassend krachtige rijervaring. Dus waarom nog wachten? Ontdek hier alle informatie over hybride rijden in een Volkswagen!

Audi Hybride rijden
Audi hybride rijden

Met een plug-in hybride auto heeft u het beste van twee werelden. Deze auto’s zijn niet alleen zuinig en milieuvriendelijk, maar ook nog eens verrassend krachtig. Vind hier alle informatie over hybride rijden in een Audi en het verschil tussen de hybride aandrijflijnen.

Skoda Hybride rijden
Škoda hybride rijden

Zoekt u een auto die zowel zuinig als milieuvriendelijk is, zonder in te leveren op gemak en bereik? Een hybride auto biedt de betrouwbaarheid van een brandstofmotor en de voordelen van elektrisch rijden. Ontdek alles over hybride rijden en bekijk de hybride modellen van Škoda.

SEAT Hybride rijden
SEAT hybride rijden

Verover de wegen, met het beste van twee werelden. Met hybride rijden combineert u de mogelijkheden van een brandstofmotor met de kracht van een elektrische motor. Zodat u een auto heeft die ultiem krachtig is én zuinig tegelijkertijd. Ontdek hier alles over deze slimme manier van hybride rijden in een SEAT.

Cupra Hybride rijden
CUPRA hybride rijden

De emotie en beleving van een verbrandingsmotor, het gemak en de kracht van de nieuwste generatie elektromotor. Een CUPRA Plug-in hybride auto bezit beide krachtbronnen waardoor u geniet van het beste van twee werelden. Ontdek de CUPRA Plug-in hybride auto die bij u past en hoe werkt een hybride CUPRA?