Volkswagen Tiguan

Voordelen hybride rijden

Bekijk hier wat de voordelen zijn van hybride rijden

Wat zijn de voordelen van hybride rijden?

Een hybride auto is niet alleen zuiniger dan een vergelijkbaar voertuig met alleen een benzinemotor, maar je kunt er ook volledig elektrisch mee rijden. Dit maakt het niet alleen milieuvriendelijker, maar ook goedkoper om te rijden. Het draait natuurlijk niet alleen om duurzaamheid en kostenbesparing. Het gaat ook om het plezier van het autorijden, het genieten van de rit. Met een de Plug-in hybride modellen van Maas-De Koning haalt u het maximale uit sportief autorijden.

Hybride autorijden heeft verschillende voordelen, waaronder:

 • Lagere brandstofkosten:
  Hybride auto’s zijn zuiniger, omdat ze zowel een elektromotor als een benzinemotor hebben. Dit betekent dat u minder vaak hoeft te tanken.
 • Belastingvoordeel:
  Met een plug-in hybride auto kunt u in aanmerking komen voor 50% korting op de motorrijtuigenbelasting (MRB). 
 • Milieuvriendelijker:
  Hybride auto’s stoten minder CO2 uit, wat beter is voor het milieu. Ze hebben minder uitstoot van schadelijke stoffen, zoals stikstofoxiden en fijnstof, hierdoor is tevens de prijs die u voor bpm betaald lager dan bij een reguliere benzine auto.
 • Stil rijden:
  Omdat hybride auto’s ook op elektriciteit kunnen rijden, zijn ze stiller dan benzine- en dieselauto’s. 
 • Minder onderhoud:
  Hybride auto’s hebben meestal minder onderhoud nodig, omdat ze minder slijtage hebben aan de remmen en de motor.

Wilt u graag meer informatie? Onze verkoopadviseurs staan voor u klaar in 1 van de vestigingen. U vindt alle informatie, inclusief telefoonnummer en e-mailadres, van een vestiging op de desbetreffende vestiging pagina. U kunt ook contact met ons opnemen via de WhatsApp.

Is hybride rijden goedkoop?

Het aanschaffen van een hybride auto is doorgaans duurder dan een voertuig dat uitsluitend op brandstof rijdt. Echter, dankzij de korting op de motorrijtuigenbelasting (mrb) en de lagere brandstofkosten, verdien je deze hogere aanschafkosten gemakkelijk terug. Met een hybride auto verbruik je namelijk minder brandstof, doordat de elektromotor vaak de benzinemotor ondersteunt.

Wie op dit moment een hybride auto aanschaft, profiteert tevens van een korting op de motorrijtuigenbelasting (mrb). Tot 2025 bedraagt deze korting 50%. In 2025 wordt de korting verlaagd naar 25%, en vanaf 2026 moet de volledige mrb worden betaald.

Volkswagen ID.3 bij Maas-De Koning

Alle vormen van hybride autorijden.

Plug-in hybride (PHEV)

Volledig elektrisch én benzine

Zoals de naam al aangeeft, laadt u een plug-in hybride auto via een stekker op aan een openbare laadpaal of thuislaadpaal. Een plug-in Hybrid Electric Vehicle (PHEV) heeft een grote accu, waardoor hij een langer stuk volledig elektrisch kan rijden. Rijdt u veel korte afstanden, dan scheelt dat dus een hoop benzine.

Mild hybride (MHEV)

Een nieuwe manier om zuiniger te rijden

Een mild hybride voertuig kan niet volledig elektrisch rijden en is daarom niet uitgerust met een stekker. Deze auto’s zijn voorzien van een traditionele verbrandingsmotor, samen met een kleine toegevoegde accu. De accu slaat energie op tijdens het remmen, die vervolgens wordt gebruikt om de brandstofmotor te ondersteunen bij het starten en accelereren. Dit systeem resulteert in een vermindering van het brandstofverbruik van vijf tot tien procent

Full hybride (HEV)

Elektrisch autorijden zonder stekker

Zoals een mild hybride voertuig, vereist ook een full hybride auto geen stekker. Deze auto genereert energie tijdens het remmen of afdalen van een heuvel. In tegenstelling tot een mild hybride voertuig, is de opbrengst van deze energie aanzienlijk hoger. De opgeslagen energie wordt in de accu bewaard, waardoor de auto enkele kilometers volledig elektrisch kan rijden.