Autobanden & Bandenhotel Maas-De Koning

Waarom moet ik voor autobanden van mijn auto naar Maas-De Koning?

Met de Maas-De Koning autobanden service zorgt u ervoor dat u altijd veilig op de weg bent. Wij adviseren u graag over welke band u op dit moment het beste kunt gebruiken, en geven u tips om ze in topconditie te houden. Kies uw perfecte zomer- winter- of vier seizoenbanden bij Maas-De Koning.

Voor Volkswagen, Audi, SEAT, CUPRA, Škoda of Volkswagen Bedrijfswagen onderhoud en service bent u altijd welkom in onze vestigingen! Wij helpen u graag verder met al uw onderhoud en servicebehoeften van uw auto.

Bandenwissel

Bandenwissel

Het rubber van de zomerband is wat harder en daarnaast bevat het profiel minder inkepingen. Het voordeel hiervan is dat de remweg tijdens zomerse omstandigheden korter is. Zomerbanden presteren hierdoor het beste bij temperaturen boven de 7 graden. Ons advies is om vanaf april met zomerbanden te rijden.

Banden en wielensets

Banden & wielensets

Winterbanden presteren juist weer beter bij winterse omstandigheden. Een winterband is flexibeler door een andere rubbersamenstelling. Dit zorgt voor meer grip bij temperaturen onder de 7 graden. Een winterband heeft ook meer groeven zodat onder andere sneeuw makkelijker afgevoerd wordt. Dit komt de grip ten goede.

Auto uitlijnen bij M. de Koning

Uitlijnen

Voelt uw auto naar rechts of links trekken? Dan staan waarschijnlijk de wielen niet in de juiste stand ten opzichte van uw auto. Voelt u wel eens trillingen in de auto? Deze kunnen ontstaan door bandenslijtage.

Waarom voor autobanden naar Maas-De Koning?

Er zijn veel verschillende merken, typen en maten autobanden. Wij weten als geen ander welke band het meest geschikt is voor uw auto. Ook weten onze monteurs alles over de juiste afstelling van het onderstel. Dit zorgt ervoor dat uw autobanden gelijkmatig slijten en de levensduur van uw banden zo lang mogelijk is.

Maas-De Koning Bandenhotel

In 2018 heeft Maas-De Koning de deuren van een compleet nieuw modern en uniek bandenhotel geopend. Een plek waarbij duizenden banden op een unieke manier worden opgeslagen. Met een capaciteit waarbij 4370 banden/wielensets kunnen worden opgeslagen in ons bandenhotel. 5 dagen per week werken er maar liefst 3 monteurs aan de wielenwissel voor onze klanten. Zo kan Maas-De Koning tot wel 45 wielensets per dag wisselen. Dat betekent, geen lange wachtrij meer. Zo wisselen wij uw wielen binnen 45-60 minuten. En dat allemaal terwijl u wacht. In de tussentijd kunt u gebruik maken van de gratis leenfiets of een lekker kopje koffie. U heeft dus geen verdere zorg meer, want wij regelen de rest.

De banden worden gewisseld en daarna getransporteerd naar ons bandenhotel in Uithoorn. Bij aankomst laden wij uw banden uit, scannen het label en geven uw banden een mooie plek in het hotel. Zo heeft u dus geen zorgen meer. Wij bewaren uw banden veilig. Wenst u uw banden na het seizoen weer gewisseld te willen hebben? Geen probleem. Één belletje en het is geregeld!

Waarom uw banden opslaan bij Maas-De Koning?

  • U heeft geen (natte/vieze) banden in uw autoU heeft geen (natte/vieze) banden in uw auto
  • U verliest geen ruimte in uw garage of kelderU verliest geen ruimte in uw garage of kelder
  • U hoeft niet te sjouwen met de zware bandenU hoeft niet te sjouwen met de zware banden
  • Uw banden staan onder de juiste condities opgeslagenUw banden staan onder de juiste condities opgeslagen
  • U bent verzekerd voor verlies/diefstal van de opgeslagen bandenU bent verzekerd voor verlies/diefstal van de opgeslagen banden

Maas-De Koning biedt onderhoud voor de merken Volkswagen, Audi, SEAT, CUPRA, Škoda en Volkswagen Bedrijfswagens.

Vaker gestelde vragen:

Wanneer moet ik de banden van mijn auto vervangen?

Wettelijk gezien moet de profieldikte van de band minimaal 1.6 millimeter zijn. Tijdens de APK wordt uw auto afgekeurd als het profiel minder 1.6 millimeter dik is. Voor een echt veilige en comfortabele rij-ervaring kunt u beter al iets eerder uw banden laten vervangen. We adviseren voor zomerbanden een minimale dikte van 2 millimeter en voor winterbanden 4 millimeter.

Hoe weet ik de juiste bandenmaat van mijn auto?

Uw bandenmaat leest u gemakkelijk af aan de zijkant van de huidige banden die op uw auto gemonteerd zijn. Uiteraard doet de monteur het ook graag voor u.

Waarom moet ik mijn bandenspanning regelmatig controleren?

Een te lage bandenspanning is slecht voor de prestaties van uw auto. Uw banden slijten sneller, de grip op de weg vermindert en het brandstofverbruik neemt toe. De aanbevolen bandenspanning van uw auto vindt u aan de binnenzijde van het portier of van de tankklap. Bij vrijwel elk tankstation kunt u de spanning weer op peil brengen.

Waarom zou ik voor autobanden naar Maas-De Koning gaan?

Er zijn veel verschillende merken, typen en maten autobanden. Wij weten als geen ander welke band het meest geschikt is voor uw auto. Ook weten onze monteurs alles over de juiste afstelling van het onderstel. Dit zorgt ervoor dat uw autobanden gelijkmatig slijten en de levensduur van uw banden zo lang mogelijk is.

Kan ik bij Maas-De Koning ook mijn bandenwissel laten uitvoeren?

Zeker, onze monteur verwisselt uw banden graag. Komt de temperatuur boven de 7 graden? Dan is het tijd om zomerbanden onder uw auto te laten zetten. Als het temperatuurpeil juist weer zakt onder de 7 graden, kunt u het beste uw banden laten omwisselen voor winterbanden. Plan hier online uw afspraak.