Maas-De Koning Volkswagen ID.3

Voordelen elektrisch rijden

Alle pluspunten op een rij

Wat zijn de voordelen van elektrisch rijden?

Om de klimaatdoelstellingen te behalen moeten vanaf 2030 alle nieuwe auto’s die in Nederland worden verkocht elektrisch aangedreven zijn. Naast een positieve bijdrage aan het milieu, heeft het rijden van een elektrische auto veel voordelen. Wij zetten de belangrijkste voordelen van elektrisch rijden voor u op een rijtje. Wilt u advies over elektrisch rijden of eens ervaren hoe elektrisch rijden is? Kom dan vooral eens langs bij onze vestigingen!

 

Belasting voordeel

Bij aanschaf van een nieuwe volledig elektrische auto betaalt u geen belasting (BPM). Deze belasting wordt in Nederland namelijk berekend op basis van de CO2 uitstoot. Elektrische auto’s stoten geen CO2 uit, waardoor u gevrijwaard bent van BPM. Deze regelgeving geldt nog tot in ieder geval 1 januari 2025. 

Maas-De Koning Laadsleutelhanger

Subsidie Particulieren

Wanneer u privé een volledig elektrische kleine en compacte auto koopt of leaset, komt u vanaf januari 2023 weer in aanmerking voor de Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP). Vanaf januari is de subsidiepot voor elektrische voertuigen van de overheid weer gevuld.

Elektrisch Rijden-thuisladen

Lagere terugkerende kosten

In elektrische auto’s zitten veel minder bewegende onderdelen dan in brandstofauto’s. Dat betekent dat de auto veel minder gevoelig is voor slijtage en het vervangen van bijvoorbeeld de olie, distributieriem of filters niet nodig is. Banden en remmen zijn uiteraard wel slijtende onderdelen, die vervangen moeten worden. Ook hoeven elektrische auto’s minder vaak naar de werkplaats voor een onderhoudsbeurt. Dat scheelt aanzienlijk in de kosten.

Thuisladen

Geen motorrijtuigen belasting

Voor een volledig elektrische auto hoeft u geen motorrijtuigen belasting te betalen. Dit kan oplopen tot honderden euro’s per kwartaal. Deze uitsluiting van motorrijtuigen belasting geldt tot en met 2024, daarna zult u 25% van de belasting moeten betalen. 

Audi-Q4-e-tron

Verlaagde bijtelling

Voor brandstofauto’s betaalt de zakelijke rijder een bijtelling van 22%. Voor elektrische auto’s geldt een verlaagde bijtelling van 16% als wordt voldaan aan bepaalde voorwaarden. Deze regeling is van toepassing tot en met 2025.  

Volkswagen-Bedrijfswagen-Multivan

MIA en VAMIL regeling

Voor elektrische bedrijfswagens zoals de e-Crafter en de ID. Buzz Cargo is het onder voorwaarden mogelijk om een Milieu Investerings Aftrek aan te vragen. Dit kan, naast het voertuig, ook gelden voor eventuele laadoplossingen.  

Volkswagen e-Crafter

Veiligheid voorop

Bij elektrische auto’s ligt het zwaartepunt van de auto lager, waardoor de wegligging van deze auto’s stabieler is. Daarnaast hebben elektrische auto’s een groteren kreukelzone, de klap van een aanrijding wordt daardoor beter opgevangen door de auto.  

Duurzaam ondernemen

Nog meer voordelen van elektrisch rijden?

Toekomstgericht 

Een van de grootste voordelen van elektrisch rijden is zonder twijfel dat het beter is voor het milieu. Maar waarom precies? De grootste reden is dat elektrische auto’s tijdens het rijden geen CO2, geen stikstof en minder fijnstof uitstoten. Ook kunnen de batterijen van elektrische auto’s gerecycled worden. Zo is een elektrische auto van A tot Z een zuiniger en duurzamer alternatief voor een auto op brandstof.

6 jaar onderhoud & APK 

Een elektrische auto heeft minder onderhoud nodig dan een brandstofauto. Het traditionele onderhoud, waarbij bijvoorbeeld de motorolie vervangen wordt, is niet meer nodig. De ID.modellen worden geleverd met maar liefst 6 jaar onderhoud* en APK-keuring bij de officiële Volkswagen-dealer.

Brandstofbesparing 

Een volle accu is een stuk voordeliger dan een een volle benzine- of dieseltank, zeker met de almaar stijgende brandstofprijzen. Het scheelt u zo’n 50 tot 70 procent per laadbeurt. De exacte kosten hangen natuurlijk wel af van de manier waarop u laadt: via een laadpaal bij u thuis, een openbare laadpaal of een snellader. Echter is het laden van een auto altijd goedkoper, zelfs als u hem aan de snellader zet.

Geen wegenbelasting 

Om elektrisch rijden toegankelijker te maken voor iedereen, betaalt u in ieder geval tot 2025 geen wegenbelasting, ook wel motorrijtuigenbelasting (MRB) genoemd. Dit geldt voor alle volledig elektrische auto’s, ongeacht het gewicht of de provincie waarin u woont.

Voorraad jong gebruikte & nieuwe elektrische auto’s

Vanuit de merken Volkswagen, Volkswagen Bedrijfswagens en Audi zijn er meer elektrische modellen beschikbaar.  Denk bijvoorbeeld aan de Volkswagen ID. Familie en de e-trons van Audi. Bekijk hieronder ons voorraadaanbod van elektrische auto’s.

Heeft u interesse in een elektrische auto uit onze voorraad?

Vul het formulier in of neem contact op met 1 van onze vestigingen. We zijn alle werkdagen bereikbaar van 08.30 t/m 18.00 uur, op vrijdagavond tot 21.00 uur en op zaterdag van 09.00 t/m 17.00. Of stel uw vraag via de WhatsApp. U krijgt op werkdagen binnen 2 uur reactie.

We helpen u graag!