Airco service en onderhoud

Airco service en onderhoud bij Maas-De Koning?

Met de aircoservice houdt u de lucht in uw auto fris en zorgt u dat de airconditioning optimaal koelt. Dit kan alleen wanneer de airco goed wordt onderhouden. Voor uw gezondheid, veiligheid en comfort, adviseren wij een Airco servicebeurt uit te voeren.

 • Koele en schone lucht in de auto
 • Optimale functionering van de airco
 • Geen bacteriën, schimmels en nare geurtjes
 • Geen kostbare reparaties

Fris achter het stuur

Airconditioning doet meer dan u denkt. Zo blijft uw auto niet alleen koel, ook voorkomt een airco beslagen ruiten en houdt stof, uitlaatgassen en pollen buiten. En verhoogt daarmee het rijcomfort. Daarvoor moet de airco wel goed functioneren. Wist u dat onderhoud aan de airco niet wordt meegenomen in het standaard onderhoud? Daarom adviseren wij om regelmatig een airco check te doen en/of een onderhoud aan uw airco uit te voeren.

Voor Volkswagen, Audi, SEAT, CUPRA, Škoda of Volkswagen Bedrijfswagen onderhoud en service bent u altijd welkom in onze vestigingen! Wij helpen u graag verder met al uw onderhoud en servicebehoeften van uw auto.

Wat is een aircocheck?

Door de airconditioning van uw auto op tijd te laten checken, voorkom u tijdrovende en kostbare schade aan de airco. De koelcapaciteit van uw airco, compressor, leidingen en filters worden gecontroleerd. Aan de hand van een temperatuurmeting wordt gekeken of de airco nog goed werkt. Blijkt dat aircoservice nodig is, dan is de check helemaal gratis.

De volgende werkzaamheden worden uitgevoerd:

 • Temperatuurmeting
 • Druk- en lektest
 • Controle van pollenfilter
 • Visuele controle
 • Controle van de bediening

Plan nu een Aircocheck bij Maas-De Koning. U weet binnen 15 minuten of uw airco nog optimaal functioneert.

 • Een aircocheck voor uw Volkswagen, Audi, Škoda, SEAT, CUPRA vanaf € 20.
 • Een aircocheck voor uw Volkswagen Bedrijfswagen vanaf € 16,50.
Airconditioning

Wat is een Airco-geurbehandeling?

Komt er een onaangename geur uit het aircosysteem? Laat dan een geurbehandeling uitvoeren. Tijdens een geurbehandeling wordt het systeem volledig gereinigd. Waardoor schimmels, bacteriën én nare luchtjes verdwijnen. Daarna ruikt het weer heerlijk fris in uw auto. De airco geurbehandeling is inbegrepen bij een Airco servicebeurt, maar kan ook los geboekt worden. Een goed interval om dit te doen is 1x per jaar.

Wat is een Airco-onderhoudsbeurt?

Airco-onderhoud

De airco houdt u niet alleen in de zomer lekker koel, maar filtert ook alle vieze stoffen van buiten, zoals uitlaatgassen, pollen en stof. We checken uw airco van top tot teen en vullen het aircosysteem weer opnieuw volgens de specificaties af. Daarnaast voegen we een speciale fluor toe, waarmee we een eventuele lekkage later makkelijk kunnen achterhalen. Ook niet onbelangrijk: de geurbehandeling is inbegrepen, zodat uw auto weer lekker fris ruikt. Maak direct een afspraak voor een grondige aircobeurt met geurbehandeling, of laat eerst een voordelige aircocheck uitvoeren. Zo zit u altijd fris achter het stuur.

Uw aircosysteem laten onderhouden? Profiteer dan nu van het tijdelijke aanbod op Airco-onderhoud inclusief anti-geurbehandeling. Wanneer u Airco-onderhoud laat uitvoeren krijgt u de Aircocheck gratis.

Airco-onderhoudsbeurt voor uw Volkswagen, Audi, Škoda, SEAT, CUPRA vanaf € 139*.
Airco-onderhoudsbeurt voor uw Volkswagen Bedrijfswagen vanaf € 115*.

Wat wordt er gedaan bij een Airco-onderhoudsbeurt?

De monteur is ongeveer een uur bezig met de airco-onderhoudsbeurt inclusief geurbehandeling en voert de volgende zaken uit. Tijdens de aircoservice vult de monteur het koudemiddel van de airco bij. Dat zorgt ervoor dat de koelcapaciteit van de airco weer als nieuw is. Maar dat is niet het enige wat de monteur doet.

Airco onderhoudsbeurt inclusief geurbehandeling

 • Bijvullen of vervangen koudemiddel
 • Temperatuurmeting
 • Contrastvloeistof toevoegen voor lekkage test
 • Drukmeting van het gehele systeem
 • Lekdichtheid checken
 • Controle stof-en pollenfilter
 • Reinigen van airco- en ventilatiesysteem
 • Visuele controle,
 • Check werking van essentiële onderdelen
 • Controle van de bediening
 • Anti-geurbehandeling
 • Desinfectie van luchtkanalen (anti-schimmel)
Airco-service

Maas-De Koning biedt onderhoud voor de merken Volkswagen, Audi, SEAT, CUPRA, Škoda en Volkswagen Bedrijfswagens.

Waarom aircoservice?

Met de aircoservice houdt u de lucht in uw auto fris en zorgt u dat de airconditioning optimaal koelt. En dat niet alleen: u voorkomt ook schade aan het systeem. Kleine moeite, groot gemak.

 • Verwijdert bacteriën en schimmels
 • Altijd een optimale koelprestatie
 • Voorkom dure reparatie aan je airco-compressor
 • Geen muffe geurtjes meer
Waarom Airco-onderhoud?

Met behulp van een koudemiddel kan uw airco goed functioneren. Het koudemiddel in uw airco neemt door verlies en verdamping jaarlijks af met 8 tot 10%. De werking van uw airco neemt daardoor af. Het koudemiddel moet daarom met regelmaat worden bijgevuld. Als dat niet gebeurd kan dat leiden tot schade aan de compressor en leidingen van de airco.

Omdat de airco ook de lucht filtert is het noodzakelijk dat deze filters regelmatig gereinigd worden. Na verloop van tijd hopen er zich bacteriën op in de filters en die veroorzaken een muffe lucht. De geurbehandeling tijdens onderhoud verwijdert schimmels en bacteriën uit de leidingen van het aircosysteem.

Bij het uitvoeren van de airco-onderhoudsbeurt wordt het systeem uitgebreid gecontroleerd op lekdichtheid, eventueel aanwezig vocht wordt verwijderd. Nadat het systeem weer is afgevuld met de juiste hoeveelheid koudemiddel, olie en detectievloeistof werkt hij weer als nieuw!

Wanneer Airco-onderhoud?

Wij adviseren airco onderhoud elke twee jaar uit te laten voeren bij auto’s ouder dan drie jaar. Dit is afhankelijk van het gebruik van de airco. U zult merken dat onderhoud nodig is op het moment dat uw airco er langer over doet om de auto lekker koel te krijgen. Ook zodra er muffe geurtjes uit de airco komen, kan dat wijzen op schimmels en bacteriën in de filters van de airco. Tijdens onderhoud worden deze vervangen en gereinigd. U kunt natuurlijk ook de airco laten checken bij Maas-De Koning.

Airco-tips

Voorkom hoge reparatiekosten aan de airco met de volgende tips:
– Gebruik de airco het hele jaar door. Zet de airco ook in de winter af en toe aan, dan houd u het systeem in goede conditie en voorkomt u lekkages en reparatiekosten.
– Schakel de airco 5 minuten voordat u uw bestemming bereikt uit. Dit geeft het koudemiddel de kans om op te drogen en ontstaan er geen nare luchtjes.
– Zet in de zomer na stilstand van uw auto eerst alle ramen tijdelijk open, zodat de hete lucht direct kan ontsnappen. De auto is hierdoor sneller koel en de airco hoeft veel minder hard te werken.

*Modellen vanaf 2016 € 199 i.v.m. koudemiddel R1234yf. Het actietarief voor de airco onderhoudsbeurt incl. geurbehandeling is geldig tot en met 31 augustus 2023.