Elektrische auto opladen

Alles over opladen

Laadoplossingen

Laadoplossingen voor thuis, op het werk of onderweg

Als u een nieuwe elektrische auto aanschaft of leaset, is het regelen van uw oplaad voorziening noodzakelijk. Maas-De Koning biedt u volledig verzorgde laadoplossingen voor thuis, op het werk en voor onderweg. Ideaal voor berijders van hybride of elektrische auto’s.

Totaal laadoplossing voor elektrisch rijden
Als uw elektrische auto geleverd is, wilt u natuurlijk zorgeloos kunnen genieten van uw nieuwe auto en zo snel mogelijk de weg op. Tijdens het bestellen van uw elektrische auto kunt u bij Maas-De Koning direct alles regelen rondom laden en mobiliteit. In één klap heeft u dan uw laadpunt, laadsleutelhanger én mobiliteitskaart geregeld. Voor elektrisch rijden zakelijk of privé, staat Maas-De Koning altijd voor u klaar.

elektrisch rijden maas de koning (1)

AC-laden: De gewone laadpaal

De snelheid waarmee een AC-laadpaal uw auto oplaadt hangt af van het vermogen van zowel de laadpaal als de omvormer in de auto. Afhankelijk van het type, heeft een AC-laadpaal een vermogen van 3,7 tot 22 kW, wat een laadsnelheid van 15 tot 90 km/u betekent. De daadwerkelijke laadsnelheid hangt dus ook af van de auto die wordt opgeladen. De meeste publieke laadpalen hebben een vermogen van 11 kW.

Het beste moment om uw auto op te laden is wanneer u hem niet nodig heeft. Bijvoorbeeld ‘s nachts wanneer u slaapt, of overdag als u aan het werk bent. Het volledig opladen van de batterij duurt tussen de 5 tot 10 uur, afhankelijk van de laadpaal en het type auto.

Elektrisch autorijden

DC-laden: Snelladen

Het vermogen varieert van 50 kilowatt (kW) tot wel 350 kW. Dit kan echter variëren, afhankelijk van de specifieke auto die wordt opgeladen. Hoewel niet elke elektrische auto geschikt is voor DC-laden, zijn de meeste moderne modellen dit wel. Het is slechts een klein aantal oudere modellen dat niet geschikt is voor snelladen. Om zeker te zijn, kunt u het beste nakijken of de fabrikant heeft aangegeven dat uw auto geschikt is voor snelladen. DC-laden of snelladen wordt vooral aangeraden wanneer u onderweg uw auto wilt opladen.

Kies de Maas-De Koning laad-kaart die bij u past

Naast de laadsleutelhanger, krijgt u een laad-kaart, waarmee u laadtransacties kunt starten. Alle laadoplossingen van Maas-De Koning lopen via Shuttel, een betrouwbare en ervaren partij voor alle Volkswagen en Audi dealers in Nederland. U kunt kiezen tussen ‘Shuttel Basis’ en ‘Shuttel Mobiliteit’. Met Shuttel Basis krijgt u een kaart, waarmee u kunt laden én parkeren. Zo heeft u de laadkosten en parkeerkosten op één maandelijkse factuur.

Kiest u voor Shuttel Mobiliteit dan kunt u de Shuttel kaart ook gebruiken als OV-chipkaart in de trein, tram, bus en metro. Een OV-fiets, een Greenwheels auto of een taxi regelt en betaalt u ook gemakkelijk via Shuttel. Alle vervoerskosten betaalt u achteraf.

Wilt u meer weten over Elektrisch rijden? Wij helpen u graag verder.

Elektrisch rijden met Shuttel Services

Prijzen laadoplossingen

Geïnteresseerd in de volledige laadoplossingen van Shuttel Services? Wij zorgen ervoor dat u altijd en overal zorgeloos kunt laden. Laadpunt thuis en/of Laadpunt op de zaak met een gratis laadsleutelhanger, direct toegang tot 300.000 laadpunten.

Elektrische auto opladen
Thuisladen

Een eigen laadpunt voor de deur is wel zo handig. Dan bent u thuis altijd verzekerd van een laadplek. U kunt een laadpunt kopen en als leaserijder heeft u ook de optie deze op te nemen in uw leasecontract. De kosten zitten dan gewoon in uw leasebedrag.

laden vw multivan
Inzicht in uw laadsessies

Als u een thuislaadpunt via Shuttel koopt heeft u gelijk inzicht in al uw laadsessies via de Shuttel portal. De laadsleutelhanger van Shuttel is uw laadpas waarmee u het laden kunt starten.

Elektrische auto opladen
Wat kost het opladen?

De maandelijkse kosten van een volle accu liggen vaak lager dan van een volle benzine- of dieseltank. De exacte kosten hangen af van de manier waarop u laadt: via een laadpaal bij u thuis, een openbare laadpaal of een snellader. Bij een laadpaal thuis bepaalt uw energiecontract uw kosten per kWh.

Maas-De Koning Laadsleutelhanger
Uw eigen laadsleutelhanger

De laadsleutelhanger van Shuttel is uw laadpas. Omdat hij aan de autosleutel hangt, heeft u ‘m altijd bij de hand. Met de laadsleutelhanger start u het laden van uw elektrische auto. Thuis, in heel Nederland en bij één van de 70.000 laadpalen in Europa. Voor de betaling van uw laadkosten kunt u kiezen uit twee opties: standaard laden of het laadabonnement.

Elektrische auto opladen
Laadpaal via de gemeente

Heeft u geen eigen parkeerplaats bij uw huis? Dan kunt u in veel gemeenten een publiek laadpunt aanvragen, die in de nabije omgeving van uw huis wordt geplaatst. Meer informatie over laadpunten via uw gemeente vindt u op www.laadpaalnodig.nl. Hier kunt u voor uw postcode de mogelijkheden terug vinden.

Volkswagen ID.4 en ID.5
Extra voordeel

Koopt of leaset u een elektrische Audi of Volkswagen en gaat u gebruikmaken van de Shuttel kaart? Dan bieden wij u samen met deze automerken leuke extra’s zoals:

  • Gratis rijtraining t.w.v. € 150,-
  • 10% korting in de webshops van Audi en Volkswagen.

Meer weten over het opladen van een elektrische auto?

Bent u enthousiast over elektrisch rijden, maar weet u nog niet precies welke laadoplossing het beste bij u past? Of u wel voor die eigen laadpaal en dat laadabonnement moet gaan, of toch niet?

Vul het formulieren stel uw vraag of bel ons op 088 20 13 480.
We helpen u graag!