Werken bij Maas-De Koning

Medewerkers aan het woord

Medewerker aan het woord. De kracht zit in onze mensen, dus wie kan er beter vertellen over het werken bij ons mooie familiebedrijf.


Jan Pieter – Werkplaats chef, Volkswagen Capelle aan den IJssel

“Een wagenpark voornamelijk bestaande uit elektrische auto’s? Wij zijn er klaar voor!”

“Meer dan 18 jaar geleden ben ik direct na school bij Maas-De Koning komen werken en ik ben nooit meer weggegaan. Mijn broer werkte hier destijds en ik ging vaak op zaterdag met hem mee, ik vond het heel fascinerend om te zien hoe de autotechniek zich ontwikkelde. Maas-De Koning geeft je de kans om jezelf mee te ontwikkelen met het werk. Ook stimuleren ze het maximale uit jezelf te halen door zo veel mogelijk vakgerichte opleidingen te volgen. Je mag bijna iedere opleiding volgen die je wilt, als het maar met je vak te maken heeft. De ontwikkelingskansen die gegeven worden gaan verder dan de opleidingen. Ik zelf heb binnen het bedrijf mogen groeien van leerling naar Technisch Specialist, Voorman en recent naar Werkplaats Chef.

Ik vind de elektrificering in de autobranche interessant, er komen nieuwe problemen en oplossingen waar gekwalificeerde mensen voor nodig zijn. We hebben een directie die graag klaar wil zijn voor de toekomst. Maas-De Koning heeft dan ook veel investeringen gedaan de afgelopen jaren en doet dit nog. Ik vind dit een verstandige keuze, want het zal de toekomst blijven. Volkswagen zegt dat in 2025 het gehele wagenpark voornamelijk uit elektrische auto’s zal bestaan en wij zijn er klaar voor.

We hebben in de vestiging Capelle aan den IJssel een leuk, jong team met een goede sfeer en onderlinge samenwerking die met zowel de werkplaats als het magazijn heel erg goed is. Iedereen heeft wel eens een slechte dag, maar over het algemeen kan iedereen goed met elkaar overweg. De directie kent iedereen bij naam en nemen altijd even de tijd voor een persoonlijk gesprek met je. Het is een werkgever die erg bij zijn personeel betrokken is en oprechte interesse heeft in het personeel.”


Ferry – Werkplaats chef, Rotterdam

“Er moet passie inzitten”

“Meer dan 14 jaar geleden kwam ik bij Maas-De Koning terecht, nadat ik hier werd geplaatst door een werving en selectie bureau. Ik ben destijds begonnen als monteur, diagnose specialist eigenlijk. Later ben ik doorgegroeid tot voorman en sinds een jaar heb ik de functie van werkplaats chef.

Ik heb bij Maas-De Koning mijn draai gevonden en ik zit hier op mijn plek. Ik vind het leuk dat ik de spil ben tussen de receptie en de monteurs. De monteurs hebben wat aan mij en ik heb wat aan hen, ik vind het leuk dat we met elkaar een team zijn.

We hebben een gezellige ploeg, het is een jong team met ook een paar oudere monteurs. Hierdoor is er een leuke mix van hoogopgeleide monteurs en een paar jongens die leerling of beginnend zijn. Iedereen vraagt elkaar om hulp als ze er niet uitkomen, dus de ondersteuning onderling is perfect.

De werkplaats is mooi ingericht, we krijgen goede ondersteuning vanuit de importeur, we werken met goed gereedschap en mooie merken, het is een fijne werkplek. Ik vind dat de kwaliteit bij Maas-De Koning erg hoog staat, echt vakmanschap. Niet alleen de kwaliteit staat hoog, maar ook de service, wij ontzorgen onze klanten. Wij bieden bijvoorbeeld haal en breng service, maar ook vervangende auto’s aan. Het is ook persoonlijk, kleinschalig en we hebben een persoonlijke benadering en geven adviezen op maat. De klant is hier geen nummertje en krijgen de aandacht die ze verdienen.

Er zijn veel opleidings- en doorgroeimogelijkheden. Als jij jezelf bewijst hier en je hebt het in je, dan zit je hier op de juiste plek en dan wordt het maximale uit je gehaald. Ik vind het belangrijk dat onze medewerkers proactief zijn en niet afwachten. Het is leuk om te zien als onze medewerkers leergierig zijn en laten zien dat ze het willen, er moet passie inzitten.”


Bart – Leaseadviseur, Capelle aan den IJssel

“Ik vind het leuk dat ik samen met collega’s goed voor onze  klanten kan zorgen”

“Ik ben in 2006 direct na mijn school bij Maas-De Koning terecht gekomen. De HTS in Arnhem heb ik gevolgd. Na mijn opleiding zocht ik iets in de automotive branche. Toen ik hoorde dat er een plekje vrij was bij Maas-De Koning heb ik meteen gesolliciteerd. Nu ruim 14 jaar later ga ik nog steeds met veel plezier naar mijn werk.

Ik ben begonnen als medewerker binnendienst. Mijn werkzaamheden bestonden uit het maken van offertes, contractaanpassingen en andere administratieve werkzaamheden. Na enkele jaren ben ik doorgestroomd naar de buitendienst en vervul ik de functie van leaseadviseur. Ik vind mijn functie erg leuk.

Het team van de lease in Capelle aan den IJssel is een klein team van 11 personen. Het team bestaat uit een directeur, medewerkers buitendienst, verhuur en binnendienst. Ieder heeft zijn eigen specialisatie, bij de één is dat het adviseren van klanten, de ander houdt zich bezig met de boekhouding en weer iemand anders is gespecialiseerd in de afhandeling van een schade. We zijn een hecht team.

Mijn functie, leaseadviseur, is heel breed en dat maakt het juist zo leuk. Ik ben betrokken bij het gehele proces. Op dit moment bestaat mijn werk voor een klein gedeelte uit de bediening van nieuwe klanten. Sinds 2006 heb ik ook een vaste klantenkring opgebouwd, ik vul mijn dag met het adviseren van deze klanten. Verder ben ik veel bezig met het maken van offertes en contracten. Wij helpen onze klanten ook als de auto eenmaal rijdt en dat maakt mijn functie afwisselend.

Ik ervaar Maas-De Koning als een hele fijne werkgever. Je krijgt hier kansen om jezelf te ontwikkelen in welke richting je ook wilt. Er is veel vrijheid en vertrouwen. Heb je een goed idee, dan krijg je alle ruimte om er wat van te maken.”