Banden en wielensets

Banden & wielensets bij Maas-De Koning

Waarom moet ik voor autobanden van mijn auto naar Maas-De Koning?

Met de Maas-De Koning autobanden service zorgt u ervoor dat u altijd veilig op de weg bent. Wij adviseren u graag over welke band u op dit moment het beste kunt gebruiken, en geven u tips om ze in topconditie te houden. Kies uw perfecte zomer- winter- of vier seizoenbanden bij Maas-De Koning.

Voor Volkswagen, Audi, SEAT, CUPRA, Škoda of Volkswagen Bedrijfswagen onderhoud en service bent u altijd welkom in onze vestigingen! Wij helpen u graag verder met al uw onderhoud en servicebehoeften van uw auto.


Welke banden heeft u wanneer nodig?

Zomerbanden

Het rubber van de zomerband is wat harder en daarnaast bevat het profiel minder inkepingen. Het voordeel hiervan is dat de remweg tijdens zomerse omstandigheden korter is. Zomerbanden presteren hierdoor het beste bij temperaturen boven de 7 graden. Ons advies is om vanaf april met zomerbanden te rijden.

Winterbanden

Winterbanden presteren juist weer beter bij winterse omstandigheden. Een winterband is flexibeler door een andere rubbersamenstelling. Dit zorgt voor meer grip bij temperaturen onder de 7 graden. Een winterband heeft ook meer groeven zodat onder andere sneeuw makkelijker afgevoerd wordt. Dit komt de grip ten goede.

All-seasonbanden

De all-seasonband is een compromis tussen een zomer- en winterband. Hierdoor is de all-seasonband erg geschikt voor gemiddelde weersomstandigheden, maar wat minder geschikt voor extreme situaties zoals gladde wegen of sneeuwval.

Waar kan ik terecht voor banden & wielensets?

Bestel uw nieuwe banden direct online bij Maas-De Koning. De meeste banden zijn snel uit voorraad leverbaar. Wilt u ook nieuwe lichtmetalen velgen? Kies dan voor een van de complete wielensets. U kunt bij ons terecht voor autobanden en wielensets voor uw Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Cupra en Volkswagen bedrijfswagen.

Houdt uw banden in topconditie!

De juiste bandenspanning

Zorg er altijd voor dat uw bandenspanning op peil is. Bij een te lage druk slijten uw banden extra snel en gaat het brandstofverbruik omhoog. Controleer dus regelmatig de bandenspanning! Wanneer u zwaar beladen op pad gaat is het belangrijk om de bandenspanning te verhogen. Let wel op: een te hoge bandenspanning is eveneens schadelijk. In het instructieboekje of aan de binnenkant van de tankklep vindt u de juiste bandenspanning.

Profieldiepte banden
Meet de profieldiepte

Controleer tijdig de profieldiepte van uw band. Als de diepte onder de 1,6 mm komt, wordt de band afgekeurd. We raden echter aan om banden met een profieldiepte van 2 mm of minder al te vervangen. Op dit punt is de kans op aquaplaning al heel aanwezig en kan je remweg, afhankelijk van de snelheid, tot wel 50 meter lang zijn. Vervang je banden dus op tijd.

Blijf uit de buurt van stoepranden

Voorkom dat u de autoband ergens langs schuurt: dit kan namelijk het oppervlak of de wang van de band ernstig beschadigen. Dit kan leiden tot scheuren in de band of zelf een klapband. Het vervangen van de band is dan de enige optie.

Denk aan de uitbalancering

Het is belangrijk om bij iedere wissel uw banden te laten uitbalanceren. Dat verhoogt de duurzaamheid van uw banden en beschermt de lagers, stuurinrichting en ophanging.

De juiste bandenopslag

Koel, donker en droog: zo ziet de opslagplaats voor uw winter- of zomerbanden er uit. Beschikt u zelf niet over zo’n ruimte of wilt u graag ontzorgd worden? Wij bewaren uw banden graag. Meer weten over ons bandenhotel? Bekijk het hier!

Welke bandenmaat heeft u nodig?

Wat betekenen de cijfers op mijn banden? Karkastype, velgdiameter, toegestane maximumsnelheid… Naast de naam van de constructeur en het model staat er nog heel wat andere belangrijke informatie op de zijkant van de band.

Bandbreedte in mm

De breedte van de banden van personenwagens bedraagt tussen de 125 mm en 335 mm.

Hoogte-breedteverhouding

Dit betreft de verhouding tussen de hoogte van de band en de breedte van zijn doorsnede in %. Hoe kleiner het getal, des te lager is de wang van de band.

Vaker gestelde vragen:

Wanneer moet ik de banden van mijn auto vervangen?

Wettelijk gezien moet de profieldikte van de band minimaal 1.6 millimeter zijn. Tijdens de APK wordt uw auto afgekeurd als het profiel minder 1.6 millimeter dik is. Voor een echt veilige en comfortabele rij-ervaring kunt u beter al iets eerder uw banden laten vervangen. We adviseren voor zomerbanden een minimale dikte van 2 millimeter en voor winterbanden 4 millimeter.

Hoe weet ik de juiste bandenmaat van mijn auto?

Uw bandenmaat leest u gemakkelijk af aan de zijkant van de huidige banden die op uw auto gemonteerd zijn. Uiteraard doet de monteur het ook graag voor u.

Waarom moet ik mijn bandenspanning regelmatig controleren?

Een te lage bandenspanning is slecht voor de prestaties van uw auto. Uw banden slijten sneller, de grip op de weg vermindert en het brandstofverbruik neemt toe. De aanbevolen bandenspanning van uw auto vindt u aan de binnenzijde van het portier of van de tankklap. Bij vrijwel elk tankstation kunt u de spanning weer op peil brengen.

Waarom zou ik voor autobanden naar Maas-De Koning gaan?

Er zijn veel verschillende merken, typen en maten autobanden. Wij weten als geen ander welke band het meest geschikt is voor uw auto. Ook weten onze monteurs alles over de juiste afstelling van het onderstel. Dit zorgt ervoor dat uw autobanden gelijkmatig slijten en de levensduur van uw banden zo lang mogelijk is.

Kan ik bij Maas-De Koning ook mijn bandenwissel laten uitvoeren?

Zeker, onze monteur verwisselt uw banden graag. Komt de temperatuur boven de 7 graden? Dan is het tijd om zomerbanden onder uw auto te laten zetten. Als het temperatuurpeil juist weer zakt onder de 7 graden, kunt u het beste uw banden laten omwisselen voor winterbanden. Plan hier online uw afspraak.