Volkswagen Touareg

Nieuwe Volkswagen Touareg: scherper design, nieuwe technologie en altijd plug-in hybride

  • Leverbaar als luxe Elegance eHybrid met 280 kW/381 pk en krachtige R eHybrid met 340 kW/462 pk
  • De ultieme SUV voor het trekken van zware trailers door 3.500 kg aan trekgewicht
  • Boordevol innovaties: Matrix HD lichttechnologie, Night Vision, 38cm scherm, Park Assist Plus en nog veel meer

Volkswagen’s absolute topmodel wordt weer leverbaar in Nederland! De Touareg heeft een belangrijke update gekregen, maar is nog steeds de ingetogen allrounder onder de grote premium SUV’s. De nieuwe versie valt op met nieuwe looks en zet grote stappen op het gebied van hoogwaardige technologie. Zo is de nieuwe Touareg de eerste Volkswagen met Matrix HD koplampverlichting en biedt het onderstel nu een nog bredere spreiding tussen hoogstaand comfort en maximale rijdynamiek. Een efficiënte en krachtige plug-in hybride aandrijflijn is in Nederland altijd standaard.

Het aangescherpte design van de Touareg springt direct in het oog. Daarbij spelen de nieuwe Matrix HD koplampverlichting en de doorlopende LED-lichtstrip in de grille een hoofdrol. Elke lichtunit maakt gebruik van 19.216 micro-LED’s. Dankzij de vele LED’s komen er diverse nieuwe functies beschikbaar. Zo kan er een lichttapijt geprojecteerd worden op de rijbaan van de auto, waardoor rijden in het donker zowel comfortabeler als veiliger is. Door gericht bepaalde LED’s uit te schakelen, wordt tegemoetkomend verkeer bij het voeren van grootlicht niet verblind. Samen met de nieuwe achterlichtunits met doorlopende LED-strip inclusief een verlicht Volkswagen-logo zijn speciale Coming Home- en Leaving Home-effecten te realiseren.

Efficiënte power: plug-in hybridetechnologie standaard

In Nederland wordt de nieuwe Touareg leverbaar in twee uitvoeringen: de Elegance en de zeer sportieve R. Beide hebben een plug-in hybride aandrijflijn en een achttraps automatische transmissie.

In de Touareg eHybrid Elegance leidt het samenspel van een V6 benzinemotor en een elektromotor tot een systeemvermogen van 280 kW/381 pk. Standaard krijgt de Elegance-uitvoering onder andere Air Care Climatronic airconditioning, de Digital Innovision Cockpit met Discover Premium navigatiesysteem, een panoramisch schuif-kanteldak, elektrisch verstelbare stoelen en lederen bekleding. De Touareg eHybrid Elegance onderstreept zijn voortrekkersrol op het gebied van verlichting met Matrix HD koplampverlichting en LED-achterlichten met dynamische rem- en richtingfunctie. Handige functies zijn verder de elektrisch openende achterklep en het Keyless Go startsysteem. Voor comfort en veiligheid van hoog niveau zijn Adaptive Cruise Control, Park Assist, Lane Assist, Front Assist en een achteruitrijcamera altijd inbegrepen.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.