De vernieuwde Volkswagen Tiguan

Nieuwe Volkswagen Touareg: scherper design, nieuwe technologie en altijd plug-in hybride

  • Nieuwe generatie infotainment met intuïtieve bediening
  • Plug-in hybrideversies met elektrisch rijbereik tot zelfs 100 km
  • Wereldpremière nog dit najaar, marktintroductie in 2024
  • MQB evo-platform introduceert moderne technologieën voor Tiguan
  • Hightech features: HD matrixkoplampen en nieuw DCC Pro adaptief onderstel

Terwijl het model momenteel zijn laatste tests ondergaat, maakt Volkswagen de eerste details van de compleet nieuwe Tiguan bekend. De derde generatie van de Tiguan wordt leverbaar met een nieuw ontwikkeld onderstel met actieve demping en premium features als HD matrixkoplampen. Het model staat op de nieuwste versie van het MQB evo-platform. In combinatie met plug-in hybride-aandrijving is de nieuwe Tiguan in staat om tot 100 kilometer geheel elektrisch te rijden. De wereldpremière van de nieuwe Tiguan staat gepland voor dit najaar, in 2024 komt de opvolger van Volkswagen’s bestseller op de markt.

De Tiguan is wereldwijd al jarenlang het bestverkochte model van Volkswagen. Sinds hij in 2007 debuteerde, kozen al meer dan 7,4 miljoen automobilisten wereldwijd voor de veelzijdige SUV en ook in Nederland is het model razend populair.. Nu voegt Volkswagen een nieuw hoofdstuk toe aan dat succesverhaal.

De features van de nieuwe Volkswagen Tiguan.

IQ.LIGHT HD matrixkoplampen. De Tiguan wordt één van de eerste auto’s in zijn klasse die optioneel HD matrixkoplampen krijgt. De IQ.LIGHT HD matrixkoplamptechnologie werd gezamenlijk voor de Tiguan en Touareg ontwikkeld. Op basis van het top-down-principe wordt de verlichtingstechnologie uit de topklasse nu ook beschikbaar voor de Tiguan in het middenklasse segment.

Nieuw scherm- en bedieningsconcept. Het interieur van de Tiguan is volledig vernieuwd, waarbij Volkswagen nadrukkelijk rekening heeft gehouden met de wensen van klanten voor een intuïtieve bediening. Zo krijgt de Tiguan bijvoorbeeld een nieuw ontwikkeld instrumentarium en een nieuw infotainmentsysteem. Een scherm met een diagonaal tot zelfs 38 centimeter (15 inch) biedt snel en eenvoudig toegang tot functies als navigatie, muziek en de klimaatregeling, en is bovendien naar eigen smaak te customizen.

Premium stoelen. Optioneel wordt de Tiguan leverbaar met ergoActive voorstoelen. Deze zetels krijgen bijvoorbeeld viervoudig verstelbare pneumatische lendensteunen en een pneumatische 10-kamer drukpunt-massagefunctie in de rugleuningen; features die normaliter enkel in de premiumklasse worden aangeboden. Ook zijn de ergoActive-stoelen voorzien van stoelverwarming en -ventilatie.

eTSI en eHybrid. Dankzij het MQB evo-platform zijn er tal van aandrijfopties beschikbaar voor de nieuwe Tiguan. In Nederland wordt hij uitsluitend leverbaar met hybride-aandrijving, in de vorm van mild-hybride turbo-benzinemotoren (eTSI) en plug-in hybridesystemen (eHybrid). Het elektrische rijbereik van de nieuwe plug-in hybride aandrijflijnen is afhankelijk van de uitrusting vergroot tot zelfs 100 kilometer. Daarbij verloopt het opladen via wisselstroom (AC) nu sneller in alle eHybrid-versies, en is DC snelladen nu voor het eerst mogelijk.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.