Longlife servicebeurt bij Maas-De Koning

Longlife servicebeurt bij Maas-De Koning

Wat is een Longlife onderhoudsbeurt bij Maas-De Koning?

Tijdens een Longlife onderhoudsbeurt zorgen onze monteurs er voor dat uw auto wordt gecontroleerd en u niet met verassingen komt te staan. Het is belangrijk om uw auto in topconditie te houden! Hiervoor kunt u regelmatig een onderhoudsbeurt laten uitvoeren. Bij Maas-De Koning werken gecertificeerde en vakkundige monteurs die met plezier uw auto in topconditie houden met alleen originele Volkswagen, Škoda , SEAT, CURPA of Audi onderdelen.

Voor Volkswagen, Audi, SEAT, CUPRA, Škoda of Volkswagen Bedrijfswagen onderhoud en service bent u altijd welkom in onze vestigingen! Wij helpen u graag verder met al uw onderhoud en servicebehoeften van uw auto.

Wat gebeurt er bij een longlife onderhoudsbeurt?

Bij het uitvoeren van een longlife onderhoudsbeurt gebeurt het volgende:

 • Vervangen van de motorolie en oliefilter
 • Controle van remschijven en remblokken op dikte
 • Controle van bandenprofiel
 • Controle van verlichting, inclusief afstellen
 • Controle van de motor op lekkages
 • Controle van de distributieriem of -ketting op slijtage
 • Uitlezen van de auto om storingen te signaleren
 • Testen van de accu
 • Controleren en bijvullen van de vloeistoffen
APK Keuring olie

Wanneer heeft uw auto een longlife onderhoudsbeurt nodig?

Wij adviseren u om bij maximaal 30.000 kilometer of na maximaal 2 jaar een longlife onderhoudsbeurt uit te laten voeren. Zo blijft u veilig op de weg en verkleint u de kans op stilstand. Heeft uw auto een boordcomputer? Dan geeft hij zelf aan wanneer er onderhoud noodzakelijk is.

Wat doet Maas-De Koning extra?

 • Vooraf duidelijke prijsopgave
 • Inspectie van essentiële onderdelen, waaronder distributieriem
 • Twee jaar garantie op werkzaamheden en onderdelen
 • Gratis APK, indien nodig
 • Gratis pechhulp na onderhoudsbeurt

Inspectie service

Elk jaar dat tussen de beurten in valt, is de inspectieservice noodzakelijk om te controleren of er niets aan uw auto mankeert. Heeft uw auto een boordcomputer? Dan geeft hij zelf aan wanneer er onderhoud noodzakelijk is. In de boordcomputer wordt dan “inspectie service” getoond.

De monteur voert onder andere deze werkzaamheden uit:

 • Visuele controle van remmen, op beschadigingen en lekkages
 • Accutest, koelsysteem, ruitenwissers en verlichting
 • Corrosie-inspectie van carrosserie, zowel binnen als buitenzijde
 • Controle van banden, bandenspanning en reparatieset

*van toepassing op auto’s vanaf bouwjaar 2015 met een boordcomputer

Onderhoud aan uw auto

Werkplaats-
afspraak maken

Snel en eenvoudig een afspraak maken in onze werkplaats? Dat kan! Vul uw kenteken in, daarna kunt u uw afspraak verder specificeren.

Maas-De Koning biedt onderhoud voor de merken Volkswagen, Audi, SEAT, CUPRA, Škoda en Volkswagen Bedrijfswagens.

Veelgestelde vragen Longlife servicebeurt bij Maas-De Koning

Hoe weet ik welk onderhoud mijn auto nodig heeft en wanneer?

Bij de wat nieuwere modellen geeft de boordcomputer aan wanneer uw auto onderhoud nodig heeft. Als uw auto meerdere eigenaren heeft gehad, en de onderhoudshistorie niet helemaal bekend is, dan kunt u het beste advies vragen bij ons. Wij hebben vaak wél inzicht in de onderhoudshistorie van een bepaalde auto en kunnen u precies vertellen wanneer er een onderhoudsbeurt nodig is.

Hoe zit het met het onderhoud voor de elektrische modellen?

Aangezien deze modellen geen brandstofmotor hebben, is er geen olieservice nodig. Het onderhoud bestaat daardoor alleen uit een uitgebreide inspectieservice bij het E-servicepunt van Maas-De Koning. Hier werken speciaal gekwalificeerde technici die uw auto controleren op essentiële punten. De eerste keer dat uw elektrische auto voor inspectieservice naar een E-servicepunt moet komen, is bij maximaal 30.000 kilometer of na 2 jaar. Breng hem daarna elk jaar of bij elke 30.000 kilometer langs voor een inspectieservice.

Wat is het voordeel van een Longlife beurt bij Maas-De Koning?

Brengt u uw auto naar een Maas-De Koning, dan weet u zeker dat er alleen gekwalificeerde monteurs aan uw auto werken. Zij weten dus precies hoe ze het perfecte onderhoud moeten uitvoeren. Daarnaast gebruiken we originele onderdelen, waar u 2 jaar garantie op hebt. Goed onderhoud levert u uiteindelijk ook wat in uw portemonnee op. Auto’s die door een dealer zijn onderhouden, hebben vaak een hogere restwaarde wanneer ze worden ingeruild. Een ander voordeel is dat u gratis pechhulp ontvangt, als u uw Volkswagen volgens de voorschriften bij Maas-De Koning laat onderhouden. Zo bent u in bijna heel Europa verzekerd van een snelle hulpverlening.

Bekijk onze werkplaats acties

Loading …