CUPRA

CUPRA snelst groeiende automerk van Europa

  • Verkooprecord: meer dan 150.000 afgeleverde auto’s, groei van 93 procent
  • CUPRA verdubbelt verkopen in Nederland

De onstuitbare groei van CUPRA zette zich ook in 2022 voort. Het performance-merk uit Barcelona leverde wereldwijd een ongekende 152.900 auto’s af, een verkooptoename van 92,7% ten opzichte van 2021.  In Nederland groeide CUPRA zelfs nog harder en verdubbelde het de verkopen afgelopen jaar.

2022 was een uitdagend jaar waarin veel automerken moesten inleveren. CUPRA maakte daarentegen juist een enorme groei door. De bestseller van het merk, de CUPRA Formentor, was met 97.600 geleverde exemplaren goed voor meer dan de helft van de totale verkopen. De volledig elektrische Born volgde als runner-up met 31.400 geleverde exemplaren. 

Sinds de oprichting van het merk in 2018 zijn er bijna 300.000 auto’s verkocht. In 2022 kreeg de ambitieuze wereldwijde expansie een nieuwe impuls met de intrede op de Australische markt en nieuwe City Garages in Lissabon, Rotterdam en Sydney. 

Nederland +100%

In Nederland presteerde CUPRA afgelopen jaar eveneens uitstekend. Met een verkooptoename van liefst 100% was CUPRA het snelst groeiende merk van Nederland. In totaal registreerde CUPRA in 2022 met 2.744 auto’s exact een verdubbeling ten opzichte van een jaar eerder. Een belangrijk deel van die verkopen kwam voor rekening van de Born – met een verdubbeling van het aantal geregistreerde Borns -, maar ook de Formentor bleek populair, met een verkooptoename van liefst 150%. Vooral bij leasend Nederland was CUPRA afgelopen jaar succesvol. Een flink aantal ondernemingen kiest daar de Born als voorkeursauto voor haar medewerkers. 

Veelbelovend 2023

2023 wordt voor CUPRA wederom een jaar vol nieuwe mijlpalen. Niet alleen met de opening van nieuwe vestigingen in onder meer Berlijn, Madrid en Parijs, maar vooral ook door de onthulling van de productieversie van de Tavascan, de eerste volledig elektrische, sportieve SUV van CUPRA. Ook de line-up van bestaande modellen wordt verder uitgebreid met nieuwe uitvoeringen.  

“CUPRA blijft verwachtingen overtreffen en verstevigde in 2022 zijn positie als Europa’s snelst groeiende automerk”, aldus Wayne Griffiths, CEO. “De vraag naar onze modellen is groot en we kijken uit naar een veelbelovend jaar vol nieuwe hoogtepunten.”